Tilbage til nyheder

28.07.2016

Der er sket en masse i fjordhaverne i Limfjorden! Læs med her og bliv opdateret med det seneste nyt fra projektet Fjordhaver i Limfjorden.

Nyhedsbrev fjordhaver august 2016

I nyhedsbrevet kan du læse om de fire fjordhaverforeninger. Du kan også læse om fødevaresikkerhed, lytte til en tangsang og læse om hvordan du får din helt egen fjordhave!

Fødevaresikkerhed – 10 gode råd!
Det er rigtig vigtigt, at du er opmærksom på fødevaresikkerheden når du indsamler, behandler og spiser dine maritime råvarer. Her får du 10 gode råd til hvordan du sikre dig bedst muligt. Læs mere her!

Fjordhaver Aalborg
Tangsang, flådens friske fyre og vokseværk i fjordhaven. Ja, der er sket rigtig meget de sidste stykke tid i Aalborg. Fjordhaveforeningen er nu for alvor kommet i gang, efter de sidste flåder er blevet søsat. Otte 15 meter lange rør er blevet banket i fjordbunden, som skal være med til at holde flåderne på plads, når vejret spiller med musklerne. På de otte rør, er der monteret fem flåder, som hver i sær er 3x5 meter. Foreningen har både tang og muslinger i haven, og er i fuld gang med at samle yngel ind til næste års produktion. Du kan se og læse mere på Facebook, hvor du blandt andet kan høre foreningens tangsang og se billeder fra deres seneste tangsafari.

Fjordhaver Løgstør
Fjordhaverne i Løgstør blev indviet d. 8. juli med stort fremmøde af både medlemmer, borgmester og borgere fra Vesthimmerlands Kommune. I ugerne op til indvielsen har medlemmerne i foreningen knoklet med at gøre flåden klar med stænger og strømper til de mange muslinger. Flåden er magen til dem, de har i Aalborg og er 3x5 meter. Flåden ligger placeret lige ved indgangen til Frederik den VII's Kanal tæt på Limfjordsmuseet. Foreningen mødes hver tirsdag kl. 18:30, og du er velkommen til at kigge forbi. Du kan læse mere om foreningens arbejde på Facebook.

Fjordhaver Nykøbing
Foreningen i Nykøbing har i en længere periode arbejdet målrettet med muslinger og tang i fjordhaverne, og det bærer nu frugt. Linerne på anlægget tynges af det store antal af muslinger, og derfor skal der løbende sættes flere bøjer på linerne, så muslingestrømperne hænger optimalt i vandsøjlen. Til det formål, har foreningen fået en flåde ud på anlægget, som bruges som en arbejdsstation, hvorfra de kan arbejde med muslingelinerne sikkert og forsvarligt. Du kan læse mere om foreningen på Facebook.

Fjordhaver Lemvig
Desværre har der været indsigelser mod placeringen af fjordhaven i Lemvig Vig. Projektgruppen arbejder hårdt på, at der inden for en overskuelig tidsramme kommer en aftale på plads, så foreningen i Lemvig også kan komme i gang med at dyrke muslinger og tang i fjordhaven. Til trods for udfordringerne med tilladelserne, kæmper foreningen ufortrødent videre for projektet, og har senest haft en rigtig succesfuld Havnens Dag i Lemvig, hvor de fik døbt deres nye båd. Du kan læse mere på Facebook.

Vil du have din egen fjordhave?
Ja så skal du blot vælge hvilken forening du vil være medlem af. Klik her!

Tilbage til nyheder

 
 OP